Waterski

Wat is waterskien?

Bij waterskien wordt de sporter op het water door een boot of cable voortgetrokken. De sport is officieel in Amerika begonnen en is rond 1920 ook naar Nederland gekomen. De NWWB is in 1957 als Waterski Bond van start gegaan. De sport kent verschillende onderdelen. 

De gevorderde skiers gaat van 2 ski's over op de monoski, dit is nodig voor het slalommen. Het slalomparcours bestaat uit 6 boeien en een start en een finish. Met een bepaalde snelheid probeert de skiers zoveel mogelijk boeien te halen, iedere run met een kortere lijn. 

Bij het schansspringen wordt met hoge snelheid over de schans gesproken en is het de bedoeling zover mogelijk te springen. Een prestatie telt uitsluitend als de skier na de sprong ook verder kan skier zonder te vallen.

Tricks of figuren skieen wordt gedaan op een speciale, kortere, trickski. Met de verschillende figuren die in de korte runs gemaakt worden behaald de skiers een aantal punten, waarbij het hoogste puntenaantal de winnaar opleverd.

INSCHRIJVEN WEDSTRIJDEN

ROOKIE STOP WATERSKI | WSV DE HARDER

18 augustus 2019 t/m 18 augustus 2019
Op 18 augustus organiseert WSV de Harder een rookie stop voor waterski & wakeboard. Deze inschrijving is uitsluitend voor de rookie waterski.... Meer
 

ROOKIE WATERSKI | WSV DE VEN

07 september 2019
Op 7 september organiseert WSV de Ven een rookie stop voor waterski & wakeboard. Deze inschrijving is uitsluitend voor de rookie waterski. ... Meer
 

BENELUX 2019 | HANDEL

28 september 2019 t/m 29 september 2019
 

SELECTIE WATERSKI

HET LAATSTE NIEUWS

Geen NK Waterski op Maurik dit jaar ten gevolge van natuurgeweld, maar veel skiers hebben zich afgelopen weekend verzameld bij Maurik voor de Rookie Stop. Graag feliciteren wij Lucas de Putter, Noël Hamelink, Luuk Buurman en Korf Dingeman met het behalen van de winst binnen hun leeftijdscategorie!
Het eerste EK van 2019 voor Waterski is deze week gaande in Sesena Spanje. Aan de start namens Nederland staat Freek School die in Augustus ook het WK in Maleisie zal bezoeken.
De jeugdskiers van het nationale selectieteam hebben samen met hun ouders een mooie start gemaakt aan het wedstrijdseizoen op de Magic Cup Nemours in Grez sur Loing Frankrijk. 

Kalender
maandag 12 augustus 2019 t/m zondag 18 augustus 2019
Activiteit WK WATERSKI Putrajaya, MAS
zondag 18 augustus 2019
Activiteit ROOKIE STOP WATERSKI | WSV DE HARDER Biddinghuizen
Activiteit ROOKIE STOP WAKEBOARD | WSV DE HARDER BIDDINGHUIZEN
zaterdag 24 augustus 2019 t/m zondag 25 augustus 2019
Activiteit NK CABLE WAKEBOARD Wet 'n Wild Wakepark
Leden banen & scholen

Partners NWWB 

Contact informatie

Vlaardingerstraat 1b
3111 BP SCHIEDAM
 

TEL: 06 292 03 220
E-Mail: backoffice@nwwb.nl
 

(Uw mail of de telefoonbericht wordt beantwoord op maandagochtend of op de donderdag)
 

KVK Amsterdam: 40.532.045
Iban NL93 ABNA 0547 0752 00

Nieuwsbrief
*
Terug naar boven