Waterski

Wat is waterskien?

Bij waterskien wordt de sporter op het water door een boot of cable voortgetrokken. De sport is officieel in Amerika begonnen en is rond 1920 ook naar Nederland gekomen. De NWWB is in 1957 als Waterski Bond van start gegaan. De sport kent verschillende onderdelen. 

De gevorderde skiers gaat van 2 ski's over op de monoski, dit is nodig voor het slalommen. Het slalomparcours bestaat uit 6 boeien en een start en een finish. Met een bepaalde snelheid probeert de skiers zoveel mogelijk boeien te halen, iedere run met een kortere lijn. 

Bij het schansspringen wordt met hoge snelheid over de schans gesproken en is het de bedoeling zover mogelijk te springen. Een prestatie telt uitsluitend als de skier na de sprong ook verder kan skier zonder te vallen.

Tricks of figuren skieen wordt gedaan op een speciale, kortere, trickski. Met de verschillende figuren die in de korte runs gemaakt worden behaald de skiers een aantal punten, waarbij het hoogste puntenaantal de winnaar opleverd.

INSCHRIJVEN WEDSTRIJDEN

Vind hier alle informatie over deze rookie stop: https://zvwc.nl/?p=694 Meer
 

Open Dag

16 juni 2019
Vind hier alle informatie en contactgegevens voor de open dag. Meer
 
 

ROOKIE WATERSKI | DE VEN

07 september 2019
Inschrijven opent hier t.z.t. Meer
 
28-09-2019

BENELUX 2019 | HANDEL

Meer
 

SELECTIE WATERSKI

HET LAATSTE NIEUWS

Freek School is deze winter in Orlando bij Jodi's Ski School aan prive Lake Gifford. Hij bereid zich daar voor op het WK dat in Augustus in MaleisiĆ« wordt gehouden. In het komende magazine horen we hoe het vordert in Orlando maar Freek deelt nu al wat van zijn ervaringen daar!

Nederlands Kampioene Lieke Rolvers verblijft in Amerika, Monroe (Louisiana) op de Universiteut ULM waar zij onderdeel is van het Waterskiteam. Met dit team zijn al 29 van de 40 nationale kampioenschappen gewonnen, dit is dan ook ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten. Lieke laat ons weten hoe het haar vergaat in Monroe.
Graag delen wij hierbij de datum voor de Benelux Cup. De Benelux zal dit jaar op de Rooye Plas in Handel gehouden worden en wel op 28 en 29 september. Het NK Waterski wordt gehost door WSV Maurik op 13 en 14 juli a.s.

Kalender
vrijdag 31 mei 2019
Activiteit WET Contest & Party Terneuzen
zaterdag 1 juni 2019
Activiteit Wake@Lowlands - Stop 1 NL, Terneuzen
zaterdag 15 juni 2019
zondag 16 juni 2019
Activiteit Open Dag
Leden banen & scholen

Partners NWWB 

Contact informatie

Vlaardingerstraat 1b
3111 BP SCHIEDAM
 

TEL: 06 292 03 220
E-Mail: backoffice@nwwb.nl
 

(Uw mail of de telefoonbericht wordt beantwoord op maandagochtend of op de donderdag)
 

KVK Amsterdam: 40.532.045
Iban NL93 ABNA 0547 0752 00

Nieuwsbrief
*
Terug naar boven