Wakeboard boot

Wat is wakeboard boat?

Bij wakeboard boat wordt de rider voortgetrokken door een boot. Deze boot heeft een hekgolf die de rider kan gebruiken voor het doen van stunts (tricks). Verschillende tricks die gedaan worden zijn de wake to wake waarbij de rider van golf naar golf springt. De front- en backrolls waarbij de rider een salto voor- of achterover maakt. Spectaculair is ook de railey waarbij de rider een hoge sprong maakt en een stukje horizontaal door de lucht achter de boot aangetrokken wordt. 

De discipline wakeboard boot kent in Nederland op dit moment weinig wedstrijdsporters. Per 2019 zullen er rookie stops gehouden worden voor wakeboard. Na jarenlange inzet heeft bondscoach Peter van Gestel het stokje overgedragen aan meervoudig wereldkampioene Sanne Meijer.

KALENDER & INSCHRIJVEN

IWWF WK Wakeboard Boat

19 november 2019 t/m 23 november 2019
Bulletin 1 Meer
 

NATIONALE SELECTIE WAKEBOARD BOAT

Laatste nieuws

Nog een maand en dan gaat de 1e  Meer

 

Voor wakeboard boot zijn er een aantal mooie activiteiten dit jaar. De rookie wedstrijden, maar ook 'Wet op 31 Mei in Terneuzen. Natuurlijk gaan de Lowlands ook weer gebeuren, de 1e stop is op 1 juni in Terneuzen.
Maar Nederland heeft behoefte aan Jury, Calculators en stuurmannen om…

Meer
 

Wakeboard Boot Nederland

14 maart 2019

Met veel plezier kunnen wij melden dat Sanne Meije de taken van Peter van Gestel voor de discpline Wakeboard Boot in Nederland over heeft willen nemen. Sanne heeft als meervoudig Wereld- en Europeeskampioene (boot & Cable) de wereld afgereist voor haar sport en staat al een aantal jaar aan de…

Meer
 
 

Kalender
dinsdag 19 november 2019 t/m zaterdag 23 november 2019
Activiteit IWWF WK Wakeboard Boat Abu Dhabi
dinsdag 31 december 2019
Leden banen & scholen

Partners NWWB 

Contact informatie

Vlaardingerstraat 1b
3111 BP SCHIEDAM
 

TEL: 06 292 03 220
E-Mail: backoffice@nwwb.nl
 

(Uw mail of de telefoonbericht wordt beantwoord op maandagochtend of op de donderdag)
 

KVK Amsterdam: 40.532.045
Iban NL93 ABNA 0547 0752 00

Nieuwsbrief
*
Terug naar boven