Nieuws

Succes voor Nederlandse riders op Wakeclub Star Event!

28 mei 2019
www.nwwb.nl
Op 24 & 25 mei organiseerde Wakeclub het Wakeclub Star Event in Enschede. Dit is de eerste keer dat Wakeclub een IWWF internationale wedstrijd heeft gehost en de meningen zij onverdeeld; het was een supergeslaagde en goed georganiseerde dag! Graag feliciteren wij hier alle deelnemers en natuurlijk hebben wij Wakeclub even gevraagd wat hen helpt zo'n mooie wedstrijd neer te zetten!

DEELNEMERS

Wakeclub Star Event was een internationale wedstrijd met wel 65 deelnemers waarvan 33 uit Nederland. Verder namen deel riders uit Duitsland, België en Italië. 

Bij de Open categorie nam Sanne Meijer de lead met op de 2e plek Maxine Sapulette op 3 Sanne van Essen. Bij de Open Men werd Nederlands Kampioen Ruben van Amerongen 2e. Age Methorst maakte weer  een nieuwe start na een blessureperiode en bereikte de 5e plek bij de Open Men!

Master Pascal Arninkhof pakte gewoon de eerste plek bij de Masters met een heartattack. Check even zijn account op insta voor deze trick @pascal198312 (tip; geluid aan!)
Bij de Mini's werd Lieke Ketelaars 1e op de voet gevolgd door Arwen van Oosterzee. Topper Melissa Peperkamp werd 1e bij de girls met Fleur Stolk op de 3e plaats. 

Bij de Junioren Jasper van Suchtelen van Haare op een sterke 1e plek. Ook Jasper heeft te maken gehad met een vervelende blessure, fijn te zien dat deze heren de draad weer op kunnen pakken en van zich laten horen. Max Delhaas pakte de 3e plek bij de junior men. Bij de dames werd Iris van Suchtelen van de Haare 2e en Naomi Pijpers werd 3e.

Mooie resultaten voor de nederlandse riders. Velen van hen trainen gewoon al het hele voorjaar door weer en wind en dat betaald zich hier uit gezien de mooie resultaten. Echte doorzetters dus!

Updates van het nederlandse team vind je ook terug via de instagram account @wakeboardteamnl. Deze wordt beheerd door Esther Kortenbach en dat doet zij fantastisch dus superleuk om mee te kijken!ORGANISATIE

Wakeclub blinkt als vereniging echt uit in organisatietalent, dat is intussen wel duidelijk. Natuurlijk ondersteunt de technische commissie van de NWWB waar mogelijk bij het organiseren van een event, zijn er uitgebreide instructies van de IWWF, maar veel verantwoordelijkheid komt ook bij de vereniging zelf te liggen. Wij hebben daarom voorzitter van de Wakeclub, Ulrike Ijsseldijk, kort een paar vragen gesteld over wat hen nou geholpen heeft een succes van dit internationale event te maken.
 

Dit was de eerste internationale wedstrijd die Wakeclub georganiseerd heeft, hoe hebben jullie ervaren? 

De organisatie van WSE 2019 is super goed bevallen.

Ieder jaar organiseren we wel een clubwedstrijd en in 2017 het NK. Hierdoor hebben we een draaiboek liggen wat we aan kunnen passen aan het type evenement.

Ieder evenement wordt geëvalueerd en hierop wordt het draaiboek weer aangepast.

 

Lastig is natuurlijk dat je van te voren nooit kan inschatten hoeveel deelnemers er mee doen. In dit geval waren het er veel waardoor het spannend was of we het binnen de beschikbare tijd gingen redden.

Alle credits hiervoor aan de startmeesters en natuurlijk de juryleden die dit in strakke banen hebben geleid.

 

Hoe werd er nationaal en internationaal gereageerd op de wedstrijd?

Voor, tijdens en na de wedstrijd hebben we uit diverse hoeken ontzettende leuke reacties gehad.

Leuk ook om boarders uit andere landen op onze baan te zien die we hebben leren kennen tijdens onze jaarlijkse uitjes.

Zo waren er diverse deelnemers uit Padeborn waar we vorig jaar op kamp zijn geweest.

 

Wat was het hoogtepunt van de dag?

Voor ons als Wakeclub was er niet 1 specifiek hoogte de punt. De hele dag was dat. Het niveau van boarden lag hoog, het weer werkte goed mee en het was vooral een ontzettende gezellige dag

 

Hoe hebben de vrijwilligers van Wakeclub het ervaren deze dagen te hosten en begeleiden?

Erg leuk! Begin dit jaar hebben een aantal leden een jury cursus gedaan. Bijna allemaal hebben we ze zaterdag ook in actie gezien. Maar ook andere leden hebben voor en achter de schermen aan deze dag mee gewerkt.
 

Zonder hun bijdrage is voor de Wakeclub onmogelijk dit soort evenementen te organiseren.

 

Wat zou je als tip meegeven voor verenigingen die wedstrijden willen organiseren?

Zorg voor een goed draaiboek zowel in de aanloop naar het evenement als de dag van het evenement. En verdeel de taken goed en duidelijk.

Checklists werken hierbij altijd top.Dankjewel Ulrike & Wakeclub, voor de toelichting en de mooie wedstrijd!

 
www.nwwb.nl
Team Cable Wakeboard maakt zich op voor het Europees Kampioenschap dat dit jaar in Polen en Duitsland gehouden zal worden. Wij zijn… Meer
 
www.nwwb.nl
Graag heten wij hartelijk welkom als nieuw lid van de NWWB, Wakepark Groningen. Per April heeft Wakepark Groningen een nieuwe… Meer
 
www.nwwb.nl
Op 5 en 6 Juli a.s. organiseert Betuwestrand Recreatie de Betuwestrand Kampioenschappen bij de kabelbaan in Beesd. Dit is de baan waar… Meer
 
www.nwwb.nl
De 8e editie alweer van het Ski & Wake Magazine van de NWWB is afgelopen week uitgekomen. We zijn weer trots op het magazine dat een… Meer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalender
zondag 16 juni 2019
Activiteit Open Dag
zondag 30 juni 2019
Activiteit Wake@Lowlands - Stop 2 Lux, Grevenmacher
vrijdag 5 juli 2019
Activiteit BETUWESTRAND KAMPIOENSCHAPPEN Betuwestrand Recreatie
vrijdag 12 juli 2019
Activiteit NK/BK/DK Barefoot Fetzer Zee
Leden banen & scholen

Partners NWWB 

Contact informatie

Vlaardingerstraat 1b
3111 BP SCHIEDAM
 

TEL: 06 292 03 220
E-Mail: backoffice@nwwb.nl
 

(Uw mail of de telefoonbericht wordt beantwoord op maandagochtend of op de donderdag)
 

KVK Amsterdam: 40.532.045
Iban NL93 ABNA 0547 0752 00

Nieuwsbrief
*
Terug naar boven