Nieuws

Trainen in de USA; Lieke Rolvers

18 maart 2019
www.nwwb.nl
Nederlands Kampioene Lieke Rolvers verblijft in Amerika, Monroe (Louisiana) op de Universiteut ULM waar zij onderdeel is van het Waterskiteam. Met dit team zijn al 29 van de 40 nationale kampioenschappen gewonnen, dit is dan ook ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten. Lieke laat ons weten hoe het haar vergaat in Monroe.

Hier in Amerika zijn we langzaam aan begonnen met trainen. Onze eerste wedstrijd is eind Maart, dus hier willen we ons op voorbereiden natuurlijk. Het is geen belangrijke wedstrijd, maar het is een goed meetmoment voor iedereen om te zien waar we nu zijn, waar we voor de ‘Nationals’ willen en moeten zijn en waar we op moeten trainen.

 Trainen

Het skiën wordt allemaal onderling geregeld. Met al het talent dat bij mij op school zit is dat zeker geen straf! Veel van deze skiërs kunnen mij echt veel leren. Ik maak dan ook graag tijd vrij om met bepaalde mensen, waarvan ik weet dat het trainen goed klikt, het water op te gaan. Mijn persoonlijke doelen op het moment zijn vooral om sterker te worden, zodat ik veel kan leren deze zomer. Ik focus veel op trick, omdat ik hier denk ik de beste team score mee kan neerzetten. Het grootste voordeel voor mij aan de universiteit nu is dat er een ‘sports medicine’ faciliteit is. Dit is een grote trainingskamer waar alle atleten van de school fysiotherapie kunnen krijgen. Ze hebben hier naast gerichte oefeningen ook handige apparatuur om te helpen bij het herstellen na een blessure.
 

Ik heb al lange tijd een zeurende pijn aan mijn schouder, en ik kan hier nu drie keer per week terecht om dit aan te pakken. Daarnaast ben ik begonnen met twee keer per dag skiën wanneer het weer het toelaat. Verder kan ik 1 tot 2 uur doorbrengen in de sportschool van de universiteit, met als afwisseling van basketbal, tafeltennis en raquetbal.


Nieuw seizoen
Het begin van het seizoen is altijd inkomen, maar ik kijk vooral naar deze tijd om extra goed op de basis te letten. In slalom heeft het nu bijvoorbeeld toch weinig zin om aan een zo kort mogelijke lijn te komen. Aangezien ik alleen bezig ben aan de 16 meter, kan ik heel goed denken aan alle kleine dingen die ik er gedurende het vorige seizoen in wilde slijten. Ik heb nu bijvoorbeeld veel tijd om te denken aan de positie van m’n hoofd bij een boei, of van mijn enkel op de tweede hekgolf. Dit zijn dingen waar je midden in een seizoen, vlak voor een belangrijke wedstrijd, vaak niet het geduld voor hebt om bij stil te staan.


In trick ben ik vooral bezig met mijn toehold figuren, omdat je op wedstrijden van de universiteit maar 1 keer 20 seconde krijgt. Hierbij is een belangrijke basis dat de voet die aan de lijn zit altijd dicht bij je standbeen is. Ik merkte mijn eerste sets dat dit behoorlijk zwaar was, dus kreeg ik als tip van mijn teamgenoten om in de sportschool doormiddel van een elastiek deze spieren alvast te trainen. Zo hoef ik minder tijd op het water te gebruiken om dit aan te passen.


Doelen
Voor nu is mijn doel om zo veel mogelijk uren op het water te zijn, om hiermee een goed begin van het seizoen te krijgen. Deze zomer heb ik een stage van 9 weken, waardoor ik minder kan skiën. En helaas mis ik hierdoor belangrijke wedstrijden, zoals het WK. Ik heb hier veel over nagedacht en dit is een moeilijke keuze. Maar het is voor mij nu belangrijk om ook aan mijn toekomst buiten skiën te denken, en dit is een bijzonder goede kans, bij een groot bedrijf. Hierdoor hoop ik om voor die tijd alvast veel op het water te staan en hopelijk een paar wedstrijden op te kunnen zoeken."


 
www.nwwb.nl
Cablepark Almere wordt nu View Almere. 1 Mei is de grote opening en daar is aardig wat aan vooraf gegaan! Meer
 
www.nwwb.nl
Voor wakeboard boot zijn er een aantal mooie activiteiten dit jaar. De rookie wedstrijden, maar ook 'Wet op 31 Mei in Terneuzen.… Meer
 
www.nwwb.nl
Freek School is deze winter in Orlando bij Jodi's Ski School aan prive Lake Gifford. Hij bereid zich daar voor op het WK dat in… Meer
 
www.nwwb.nl
Graag delen wij hierbij de datum voor de Benelux Cup. De Benelux zal dit jaar op de Rooye Plas in Handel gehouden worden en wel op 28… Meer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalender
vrijdag 3 mei 2019
Activiteit Wakeboard Boat Officials Seminar Frankrijk, Lyons
zondag 12 mei 2019
Activiteit ROOKIE STOP | WSCP WSCP
vrijdag 24 mei 2019
Activiteit Wakeclub Star Event 15:00 - 20:00 Wakeclub Enschede
vrijdag 31 mei 2019
Activiteit WET Contest & Party Terneuzen
Leden banen & scholen

Partners NWWB 

Contact informatie

Vlaardingerstraat 1b
3111 BP SCHIEDAM
 

TEL: 06 292 03 220
E-Mail: backoffice@nwwb.nl
 

(Uw mail of de telefoonbericht wordt beantwoord op maandagochtend of op de donderdag)
 

KVK Amsterdam: 40.532.045
Iban NL93 ABNA 0547 0752 00

Nieuwsbrief
*
Terug naar boven