Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 18, 2019

Scroll naarboven

Top

WATERSKIËN OF WAKEBOARD MET EEN BEPERKING?… NATUURLIJK WEL!

WATERSKIËN OF WAKEBOARD MET EEN BEPERKING?… NATUURLIJK WEL!

De Commissie Aangepast Watersporten van het Watersportverbond heeft de samenwerking met verschillende aangepast watersport organisaties verder uitgebreid. Op de Hiswa vond je de stand van aangepast watersporten. De commissie werkte al samen met organisaties als Sailwise, Sailability, ProRegatta, Aangepast Roeien (KNRB), de Hansa Klasse organisatie en Special Olympics voor het Unified Sailing. Dit jaar is ook de Nederlandse Waterski en Wakeboardbond (NWWB) aangehaakt. Door deze samenwerking kan een keur van aangepaste watersporten gepromoot worden, zoals zeilen, roeien, kanovaren, waterskiën, windsurfen, wakeboarden, suppen en kitesurfen.

 

Waterskiën is een feest voor jong en oud en ook met een lichamelijke beperking kun je genieten van deze sport. Verschillende verenigingen in Nederland beschikken over diverse aangepaste waterski materialen en ervaren vrijwilligers om skiërs te begeleiden.

Open dagen

Jaarlijks organiseren deze verenigingen, zoals WSV Maurik en WSV de Ven in Enkhuizen, speciale dagen voor sporters met een beperking. Op deze dagen zijn er deelnemers met verschillende beperkingen zoals; een dwarslaesie, slechtzienden, spasme, deelnemers die een arm of been missen en deelnemers met verminderde spierkracht. Kenmerkend voor deze dagen is het enorme enthousiasme van de deelnemers en de vrijwilligers, de hele dag zijn lachende mensen te zien.

Op de verenigingen wordt op zo’n dag gevaren met 2 skiboten en 2 rescue boten. Ervaren waterskiers helpen als starthulp en er zijn leden die, waar nodig, bij een val in het water, de deelnemers naspringen om ze te helpen. Sommige deelnemers skiën vrij makkelijk weg en sommigen hebben ondersteuning nodig en dan is niets te veel bij de begeleidende vrijwilligers.

Skilocaties in Nederland

In Nederland hebben met name de volgende Waterski- & Wakeboard Verenigingen faciliteiten voor skiërs met een beperking:

WWV de Rooye Plas te Handel,

WSV Maurik,

WSV de Ven te Enkhuizen,

Varia ski te Groningen,

WSC Paterswoldsemeer.

Voor telefoonnummers van de contactpersonen bij de betreffende verenigingen mail svp naar backoffice@nwwb.nl.

Contact

Voor meer informatie over aangepast waterskiën kun je contact leggen met de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond; backoffice@nwwb.nl. Wij verwijzen je graag naar een locatie en instructeur in de omgeving.

www.aangepastwatersporten.nl

De website voor aangepaste watersporten vind je hier: www.aangepastwatersporten.nl