Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 18, 2019

Scroll naarboven

Top

Wakeskaten; een uitdaging! Interview met Nina de Groot

Bjorn van der Does van The Wakeskate Connection wil graag aan iedereen laten zien hoe leuk het wakeskaten is. Hij interviewde voor het Ski & Wake Magazine in het najaar van 2017 Nina de Groot. Zij is van wakeboarden naar wakeskate gegaan en die samen met Daniel & Edwin Smits ook dit jaar op grote evenementen deelneemt aan de discipline Wakeskate. Van 28 t/m 30 juni is zij te vinden in Bratislava op de IWWF Wakelake Golden Trophy 2018.

Foto: Stijn vanoverbeke

 1. Nina, kan en wil je wat meer vertellen over jezelf? Leeftijd / wat doe je enz.

Hallo iedereen! Mijn naam is Nina de Groot en ik ben 18 jaar. Ik woon in Maarssen. Nadat ik mijn HAVO diploma heb gehaald was ik begonnen met de studie Ergotherapie in Nijmegen. Dit was toch niet helemaal mijn studie en ben gestopt na een half jaar. Het andere half jaar ben ik veel gaan werken zodat ik kon reizen. Een vriendin en ik hebben samen een stedentrip uitgewerkt en zijn voor bijna 3 weken weg gegaan. Parijs, Kopenhagen, Praag, Rome en Athene. Na mijn reis ben ik begonnen met de studie Bachelor Verpleegkunde. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin!

 1. Hoe lang ben je aan het wakeskaten ondertussen?

Dit jaar is mijn eerste seizoen. Ik ben begonnen aan het einde van het seizoen 2016.

Hiervoor heb ik wel al een aantal jaren gewakeboard.

 1. Waar skate je en wat is je favoriete cable tot nu toe?

Ik ben nog niet naar heel veel andere cables geweest maar heb er nog wel veel op mijn lijstje staan! Ik ben begonnen bij Betuwestrand Beesd met wakeboarden en stapte eigenlijk al snel over naar Down under. Daar ben ik begonnen met wakeskaten. Tot nu toe vind ik 2 banen echt super chil. Goodlife Cablepark in belgie en The Bricks in Duitsland.

 

 1. Hoe ben je in aanraking gekomen met het skaten?

Toen ik boarden bij Down under was er een wakeskate die je altijd mocht gebruiken. Ik had even geen zin meer om te gaan boarden en dacht ik probeer wat nieuws. Ik was meteen verkocht en heb nooit meer gewakeboard. Sindsdien ben ik op zoek gegaan naar een eigen skate.

 1. Waarom wakeskaten? Je ziet weinig wakeskaters in ons land.

Voor mij is het grotere uitdaging dan bij wakeboarden. Tricks zijn moeilijker en als je er een dan land dan geeft het super erge kick.

 1. Wat vind je van de wakeskate scene in NL, ken je veel wakeskaters en skate je alleen of samen?

Ik het begin skate ik alleen, kende niemand die het nog meer deed. Sinds ik mijn eigen skate heb leer je wat meer mensen kennen.

 1. Zo kort skaten en dan al meedoen aan het NK wakeskaten hoe dat zo?

Er moest een 3e meisje meedoen zodat er een meiden categorie kwam. Ik had die week ervoor super hard geoefend en geprobeerd de baan te leren kennen. Ik zat erg te twijfelen maar veel mensen hadden me toch overtuigd om mee te gaan doen.

 1. Wat was je indruk van toch het eerste NK wakeskaten?

Ik vond de sfeer wel prima, niet super competitief. Wat ik juist het leukste vond was het winchen, daar was de sfeer super chill.

 1. Wat zijn je plannen voor de winterdagen en misschien al plannen voor volgend seizoen

Ik ben hard aan het sparen om naar andere plekken te kunnen gaan. Thailand staat echt hoog op me lijst. Voor de rest ook naar banen rond om zoals Langenfeld.

 1. Welke tricks staan op je verlanglijstje?

Eigenlijk super veel omdat ik nog niet zo veel kan maar eerst de 3 shov. Duurt nog lang maar ook zou ik graag kickflip willen leren.

 1. Heb je doelen?

Zo veel mogelijk nieuwe tricks leren met de tijd die ik hebt. Ik wil wel zo goed mogelijk worden en ook naar andere landen gaan.

 1. Zou je graag wat veranderd willen zien binnen de NL Wakeskate scene?

Een tijd geleden waren er een aantal skaters verzameld bij Zeumeren, dat vond ik echt super leuk. Dus misschien meer dagen om met te ze alle te gaan skaten.