Nieuws

Feest op het NK Cable Wakeboard 2019 in Alphen aan den Rijn

27 augustus 2019
www.nwwb.nl
Wat een feest afgelopen weekend in Alphen aan den Rijn. De zon, de mensen de locatie en de organisatie, alles zat mee. Sanne Meijer en Ruben van Amerongen gingen er vandoor met de winst bij de Open categorie en behielden daarmee hun titel van Nederlands Kampioen Cable Wakeboard. Van harte!

Niet alleen maar blije gezichten, er vloog wel eens een helmpje over het water, en er hebben wel wat tranen gevloeid. De sporters van jong tot oud trainen om hun skills te laten zien op zo’n wedstrijd, weten wat ze kunnen en hebben dan een kort moment op het NK om dat te laten zien. Soms gaat alles zoals gehoopt, soms zit het net even tegen en komt het er niet uit. Dan wordt er hard gebaald. Maar (cliché maar waar) er komt altijd weer een nieuwe kans en mooi is het om te zien dat de riders elkaar ook de winst gunnen. Uiteindelijk kan iedereen genieten van het feest dat het Nederlands Kampioenschap toch ieder jaar weer is.

FELICITATIE 2019
Graag feliciteren wij Sanne Meijer en Ruben van Amerongen die hun titel in de open categorie verdedigd hebben.
Bij de Mini’s pakten Khan Bulut en Arwen van Oosterzee de winst. Boys en girls Lucas ter Weele en Oliva van Oosterzee.
Bij de junioren kwamen Jasper en Iris van Suchtelen van de Haare als sterkste uit de bus. Bij de Masters Pascal Arninkhof en Veteranen Willem Haas.
Wakeskaters Daniel Smits en Nina de Groot pakten goud bij de open categorie, Edwin Smits stond bovenaan bij de Masters. Jasper van Suchtelen van de Haare ging er voor en won goud bij de Junioren Wakeskate.

Van harte gefeliciteerd! Alle prestataties van de deelnemers vind je hier terug: cablewakeboard.net

Winnen kan natuurlijk op verschillende manieren. Met deze mooie sport overwin je ook steeds weer jezelf. Heb je de ene trick geland, dan op naar een nieuwe trick, blessures spelen soms een rol. Het doorzettingsvermogen en de liefde voor de sport van de riders is opvallend en mooi om te zien. Ook de ouders die vanaf de kant meeleven en in spanning kijken naar de runs van hun kinderen, zijn super betrokken. Zij zijn degenen die het hardst juichen of troost bieden als het niet helemaal lukte zoals de bedoeling was.
 
JURY & OFFICIALS
Maar ook de personen die samen de organisatie vormen. De juryleden. Onder leiding van international Judge Loes de Haan wisselt de jury af en worden de punten verdeeld. De jurycursus heeft een mooie groep nieuwe juryleden opgeleverd en dat is heel belangrijk voor de sport. Deze mensen hebben aan de cursus deelgenomen vanuit hun liefde voor de sport en bieden vrijwillig hun tijd en energie om de wedstrijden te kunnen houden en onze dank is dan ook erg groot.  Niet iedere beslissing is een makkelijke en natuurlijk moet een eerlijk verloop van de wedstrijd altijd voorop staan. Respect voor deze mensen die het aandurven en zich vrijwillig inzetten!

Op de dock was Josian te vinden die zorgde dat de start goed verliep. 2 dagen lang was zij op haar plek te vinden, fantastisch. Verschillende speakers maakten het feestje compleet. De baandraaier probeert optimale omstandigheden te bieden voor een mooie run, de sprayers doen hun best de obstacles nat te houden. Dat was geen makkelijke taak met de brandende zon op de witte oppervlakken maar ze hebben absoluut hun best gedaan om dit voor elkaar te krijgen.

Ondertussen bijna de hele dag in het water; huisfotograaf Rolf Parree. Wat is het toch met zijn foto’s dat die er altijd weer uitspringen. Dat moet zijn liefde voor de sport zijn, en zijn vriendschap met de sporters zelf. Het is zijn doel jou als rider zo spectaculair mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen en dat lukt hem iedere keer weer. We kijken dan ook uit naar de stoot prachtige foto’s die we straks vast en zeker weer gaan zien, onder andere in de najaarsuitgave van het Ski & Wake Magazine van de NWWB. Rolf had op dit NK een prachtige Sony lens te leen, dat zal vast extra kwaliteit opleveren. Ook andere fotografen waren aanwezig, verschillende albums zijn al te bekijken of facebook.

TECHNISCHE COMMISSIE NWWB
De technische commissie van de NWWB zorgt iedere keer weer dat de wedstrijd tot stand kan komen. Dennis Oosting heeft zich toegelegd op het calculeren en heeft een prachtig nieuw systeem ontwikkeld waarbij wij live de resultaten kunnen volgen via cablewakeboard.net. Zo kunnen we ook bij buitenlandse wedstrijd meegenieten en onze riders supporten door voor ze te juichen. Rob Pijpers heeft zich het systeem ook eigen gemaakt en een cursus gevolgd om te ondersteunen bij het calculeren zodat de taken een beetje verdeeld kunnen worden. Sanne van Essen heeft zich, samen met haar vriend Martijn, onder andere ingezet om de jury bij elkaar te krijgen. En Maxine Sapulette maakt haar tijd vrij om haar ervaring te delen met de selectie en het talenteam door ze als coach te begeleiden richting het NK en internationale wedstrijden. Dat doet zij samen met coach Arne van den Brink. Ook Sanne Meijer steunt de jeugd met haar ervaring en support. Namens Wakeskate waren Kitty en Edwin Smits druk met het regelen van het NK Wakeskate, ondertussen heeft Edwin ook nog even goud gewonnen bij de Masters.

Peter Hesselink heeft namens de TC maar ook namens zijn thuisbaan Wet ’n Wild Cablepark  het grootste deel van de organisatie op zich genomen. Een woord van dank is dan ook op zijn plaats, Peter wat heb je hard gewerkt! Samen met Sabine, de vrouw van Peter, die dit NK op de achtergrond zorgde dat alles goed verliep en iedereen goed verzorgd werd. Fantastisch gedaan, jullie mogen trots zijn op wat hier is bereikt, in de eerste plaats natuurlijk voor de riders die hun talent hier konden laten zien.

Wet 'n Wild Cablepark hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van de prachtige locatie, alle medewerkers hartelijk dank! Complimenten voor de horecamedewerkers, die ondanks de drukte iedereen snel en vakkundig bediend hebben. Super!

Als je namen gaat noemen dan is de grote valkuil natuurlijk dat je iemand vergeet. Dat is niet de bedoeling, er hebben heel veel mensen meegewerkt om dit NK en zowiezo de wedstrijdsport in nederland, waar te maken. In de eerste plaats natuurlijk de riders zelf die hard trainen en veel tijd en ook geld investeren om dit te kunnen doen.

ONZE NATIONALE BOND
Al deze mensen, van sporter tot organisator ter plekke, zijn verenigd in 1 organisatie en dat is de bond. De technische commissies, en dat geldt voor alle disciplines zoals onder andere waterski en wakeboard boot, hebben de kennis specifiek voor hun discipline om de sporters te begeleiden, wedstrijden te organiseren en contacten in het land te onderhouden. Maar op de achtergrond werkt het bestuur van de bond hard om de georganiseerde wedstrijd sport in Nederland te behouden, en waar mogelijk uit te breiden. Zodat we ieder jaar weer een officieel NK kunnen houden, riders officieel uit kunnen zenden namens Nederland en een organisatie via de TC kunnen hebben voor trainingen, scouting en promotie van de sport.
 
Met de groei van het aantal deelnemers ook weer op dit NK, hopen we stappen te maken de toekomst in. Jouw steun aan de NWWB via het lidmaatschap, is dus niet zomaar en daar wordt niet lichtzinnig mee omgegaan. Jij draagt hiermee bij aan de georganiseerde wedstrijdsport, het verbinden van alle partijen binnen de sport en hopelijk aan steeds meer activiteiten vanuit de bond en deze groep mensen in de toekomst!

Dus iedereen bedankt voor deze mooie wedstrijd, jouw deelname, jouw inzet als vrijwilliger of jouw initiatieven als organisator. Graag tot volgend jaar!

NWWB

Foto prijswinnaars: Rolf Parree

 
www.nwwb.nl
De IWWF heeft vanwege het Coronavirus helaas moeten besluiten om alle Cable Wakeboard evenementen  in april en mei te annuleren of… Meer
 
www.nwwb.nl
Het Coronavirus zal, helaas, ook het wedstrijdseizoen van 2020 beïnvloeden. Met deze nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte van de… Meer
 
www.nwwb.nl

Maatregelen Corona

16 maart 2020
Gezien de huidige omstandigheden zal de ledenvergadering van de bond en het opleidingsweekend niet door kunnen gaan op de geplande… Meer
 
www.nwwb.nl
Zoals jullie misschien hebben gehoord of gelezen zal Wendy de NWWB per 1 april a.s. gaan verlaten. Aan mij de eer om deze plek op te… Meer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-07-2019 Meer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalender
maandag 6 april 2020
Activiteit UITGESTELD - Algemene Ledenvergadering NWWB 19:15 - 21:00 WSV de Harder
zaterdag 11 april 2020 t/m zaterdag 18 april 2020
zondag 10 mei 2020
Activiteit GEANNULEERD - International Open WSV De Harder
zaterdag 16 mei 2020
Activiteit GEANNULEERD - Wakeclub Star Event Waterski Twente Enschede
Leden banen & scholen

Partners NWWB 

Contact informatie

Vlaardingerstraat 1b
3111 BP SCHIEDAM
 

TEL: 06 292 03 220
E-Mail: backoffice@nwwb.nl
 

(Uw mail of de telefoonbericht wordt beantwoord op maandagochtend of op de donderdag)
 

KVK Amsterdam: 40.532.045
Iban NL93 ABNA 0547 0752 00

Nieuwsbrief
*
Terug naar boven