Nieuws

Family on the water; interview Lieke & Pascal Ketelaars

11 juli 2019
www.nwwb.nl
Trotse coach Pascal Ketelaars zag zijn dochter Lieke dit jaar kampioen worden bij de mini’s op het NK Cable Wakeboard te Veendam. De liefde voor de sport spat er vanaf dus tijd voor een kort interview met deze 2 riders.

Hoe trots kan je als vader zijn wanneer je dochter Nederlands kampioen wordt.
Lieke (10 jaar) ging als kleine peuter al graag bij haar vader mee op zijn wakeboard. Toen ze op haar vijfde haar zwemdiploma’s had behaald, wilde ze direct wakeboarden.
Eerst op de kidsclub, en nu gaan ze samen trainen in Almere.
 

De vereniging ondergaat een verandering met nieuwe mensen en een nieuwe exploitant van de baan Cablepark Almere. Na 20 jaar heeft Ben Cohen met zijn gezin afscheid genomen. In die 20 jaar heeft Almere naast ongetwijfeld een heleboel plezier ook verschillende kampioenen voortgebracht. En ook nu is er nog veel talent te vinden in Almere.
 

Begin van de liefde voor wakeboarden.

Pascal begon met wakeboarden tijdens een vakantie aan het Balatonmeer. Terug van vakantie is hij gaan boarden in Almere en heeft daar nu al jaren zijn seizoenskaart.
Het is gewoon lekker om na je werk even op de baan te knallen.

Trainer, coach en papa.

Afgelopen seizoen is er op Cablepark Almere een nieuwe vereniging begonnen, zij hebben de clubtrainingen weer opgestart. Met een aantal anderen traint Pascal hier de jongens, en Lieke natuurlijk. Lieke vindt het heel leuk dat haar vader haar traint en de coach is. Wanneer je aan Lieke vraagt wie haar grote voorbeeld is, antwoordt zij trots: “Papa!”

“Ik wil later net zo goed worden als mijn vader!”

Pascal vindt het belangrijk dat Lieke eerst een goede basis heeft. De obstacles komen dan later vanzelf wel. En bovendien vindt hij het voor de kleintjes ook niet goed voor de knieën.
Dit seizoen heeft Lieke hard getraind om nieuwe tricks te leren, zoals een 360 springen. Ze wilde heel graag winnen op het NK in Veendam. Heel mooi dat het harde werken is beloond.
 

Waarop Pascal reageert: “Het is mooi om te winnen, maar als mijn dochter wint, dat is nog veel mooier!”
 

En als er niet gewakeboard wordt…
 

Als het seizoen er op zit en de baan sluit, dan hoopt Pascal op af en toe wat wind en gaat hij kitesurfen. Lieke is buiten het wakeboarden om, vier keer per week op het hockeyveld te vinden. En in de winter zit ze op schaatsles.
 

De toekomst
 

Lieke hoopt ooit topsporter te worden. EK’s en WK’s, daar droomt zij van.
Voor nu, hoopt ze airtricks te gaan leren.
 

Pascal blijft lekker boarden.
 

Tip van de coach; “Veel oefenen, dan moet het vast wel lukken!”
 

Foto’s: Rolf Parree | NK Cable Wakeboard Veendam 2018


 
www.nwwb.nl
Ze ging voor goud en daar gaat ze ook mee naar huis. Meervoudig Europees- en Wereld Kampioene Wakeboard Sanne Meijer uit Bellingwolde… Meer
 
www.nwwb.nl
Deze donderdag gaat het IWWF E&A Jeugd & Senioren kampioenschap Cable Wakeboard van start in Beckum, Duitsland bij TwinCable… Meer
 
www.nwwb.nl
Nog een maand en dan gaat de 1e ANOC World Beach Games Qatar 2019 van start. 1240 deelnemers uit 100 verschillende landen… Meer
 
www.nwwb.nl
Het nederlandse team is er klaar voor, het EK waterski Youth dat van 26 tot en met 31 augustus plaats zal vinden bij Monaco Wake en… Meer
 
 
 
19-07-2019 Meer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalender
dinsdag 19 november 2019 t/m zaterdag 23 november 2019
Activiteit IWWF WK Wakeboard Boat Abu Dhabi
dinsdag 31 december 2019
Leden banen & scholen

Partners NWWB 

Contact informatie

Vlaardingerstraat 1b
3111 BP SCHIEDAM
 

TEL: 06 292 03 220
E-Mail: backoffice@nwwb.nl
 

(Uw mail of de telefoonbericht wordt beantwoord op maandagochtend of op de donderdag)
 

KVK Amsterdam: 40.532.045
Iban NL93 ABNA 0547 0752 00

Nieuwsbrief
*
Terug naar boven