Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | February 17, 2019

Scroll naarboven

Top

Nieuwe generatie pakt titels en records op NK Waterski 2018

Nieuwe generatie pakt titels en records op NK Waterski 2018

Het is 8 uur in de ochtend als de eerste skiër het water op gaat. Het gaat om de 5 jarige Ries Horck die voor het eerst meedoet aan een rookie wedstrijd. Op 2 ski’s laat hij het publiek smelten door in zijn run nog even te zwaaien naar de fans. Met een rookie wedstrijd werd het startschot gegeven voor een geweldig weekend. Het Nationaal Kampioenschap Waterskien werd dit jaar gehouden op de locatie van De Rooye Plas in het Brabantse Handel.

SLALOM LEEFTIJDSCATEGORIEEN

Al direct bij het eerste onderdeel van de dag, het slalommen voor leeftijdscategorieën, zagen we spektakel. Eva van Bergen pakte bij de meisjes onder 14 jaar niet alleen met overmacht de nationale titel, ook verbrak zei het nationaal record met een score van 1@13/52. Het podium werd na een hevige strijd gecompleteerd door Charlotte Korsten en Jasmijn Haakman. Bij de jongens onder 14 diende twee nieuwe talenten zich aan; Daniel de Jonge en Kiam Hamelink verdeelde de medailles. Bij de dames onder 17 jaar was het Klaske Julsing die met voorsprong de titel pakte met een score van 5@16/55. Broer Hugo pakte bij de jongens de titel al lag zijn focus vooral op de Open Klasse waarin hij medailles wilde pakken. Lieke Rolvers werd met 4@13/55 kampioen in de klasse onder 21 evenals Tycho Hof die met een nationaal record in de categorie onder 21 jaar de titel pakte. Hij scoorde 4@11/58.

LADIES & MEN 35+

Uniek dit jaar was ook het aantal deelneemsters in de categorie 35+. 5 dames gingen de strijd met elkaar aan om de titel te veroveren. En spannend was het. Maisa Verwey pakte de titel met 3@55 maar werd op de hielen gezeten door Karin Copini. De bronzen medailles werd pas na een Tie Break uitgereikt; Astrid Korsten wist met 2@52 haar directe concurrent Michelle Julsing te verslaan. Ook Belinda Boekee was dicht bij een medaille met slechts een halve boei miste ze het podium. Het heren toernooi was ook goed bezet; Tom Dokoupil pakte met 5@12 de titel, net voor Ard van Bergen en Sven Kraakman. Een baalmoment voor Ard van Bergen, die graag deze titel had binnengesleept. Hij nam echter daarna direct revanche door Tom Dokoupil op het onderdeel figuren 40 punten voor de blijven en daar wel de titel te pakken.

 

Het was sowieso een goed weekend voor de familie van Bergen; dochter Sofie pakte bij de onder 14 de titel bij het figuren, net voor Charlotte Korsten en Dominique Korsten. Hugo Julsing en Matthijs Korsten vochten om de titel in de categorie -17. Beide scoorden boven de 2000 punten maar Hugo pakte de titel met 2710 punten. Bij de onder 21 skiërs dames pakte Lieke Rolvers de titel met 3150 punten en met 3500 punten was Tycho Hof de beste bij de heren. Voor beide waren dit heerlijke bonus titels, het doel van het weekend lag voor hen in de Open Klasse.

SCHANSSPRINGEN

Hoewel het veld met schansspringers het minst goed bezet was is het goed te zien dat er een steigende lijn te zien is in het aantal skiërs. Jasmijn Haakman pakte het goud in de groep meiden onder de 14. Matthijs Korsten nam ook plaats op het ereschavot om goud op te halen in de groep onder 17 jaar. Bij de dames -21 was Lieke Rolvers de beste met 26.7m gevolgd door Puck Smits. Tycho Hof pakte ook hier de titel met 45.1m, gevolgd door Teun van de Berg.

OPEN KLASSE

De strijd om de titels in de Open Klasse was dit jaar de spannendste sinds jaren. Sabrina Owel ging de strijd aan met Lieke Rolvers op de slalom. Ze wist in de voorronde Lieke voor te blijven en deed dit eveneens in de finale. Hiermee pakte ze haar tweede titel in de Open Klasse. Lieke werd tweede gevolgd door Fiona van Pul. Eva van Bergen miste op 1 boei het podium, geweldige prestatie voor dit 12 jarige super talent. Bij de heren was de strijd ook spannend. Tycho Hof en Freek School waren de favorieten, beide met een PR in de 11 meter. In de voorronde was Freek School de beste door 1,5@11/58 te skien, hiermee bleef hij Tycho ruim voor. Echter was het in de finale omgekeerd en pakte Tycho met afstand de titel door 2@11/58 te skien. De strijd in de overall werd hierdoor direct op scherp gezet omdat beide skiërs een score in de 11 meter hadden geskied.

 

Bij het figuren wist Lieke Rolvers de titel binnen te slepen, met afstand versloeg ze Sofie van Bergen en Talisa Hof. Een score van 3270 punten was echter net geen nieuw PR. Bij de heren gingen Tycho Hof en Hugo Julsing de strijd aan, beide met een PR boven de 3000 punten. Hugo zette een solide run neer met 2530 punten maar moest zijn meerdere erkennen in Tycho Hof. Na in de voorronde al 3500 punten te skien zetten Tycho in de finale 3150 punten neer. Hiermee nam hij in het overall klassement een voorsprong op zijn concurrenten.

 

Het toernooi werd afgesloten met het onderdeel springen; Lieke Rolvers pakte zoals verwacht de titel met een nieuw PR van 29.20m. Bij de heren pakte Freek School de titel met een magische score van 52.0m. Hij probeerde hiermee zijn overall klassement een boost te geven om zo Tycho nog voorbij te streven. Hoewel de pas 19 jarige Tycho in de finale door materiaalpech niet in actie kon komen was zijn sprong in de voorronde voldoende om de nationale titel in de overall te pakken, het was zijn eerste in de Open Klasse. Bij de dames was de eveneens 19 jarige Lieke Rolvers met afstand de beste.

BEDANKT IEDEREEN!

Door het geweldige weer, de goede prestaties, het gigantische deelnemersveld (58 skiërs) en de vrijwel vlekkeloze organisatie werd het NK een mooi weekend. Alle deelnemers, vrijwilligers, kader/juryleden en toeschouwers, heel erg bedankt voor het mooie weekend.

 

Alle resultaten zijn terug te vinden op:

http://www.iwwfed-ea.org/classic/18NED002/

http://www.iwwfed-ea.org/classic/18NED003/

 

Verslag met dank aan Talisa Hof

Foto’s met dank aan Barry Nicolai