Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | February 17, 2019

Scroll naarboven

Top

Inspiratie; leer een stepwake in 4 stappen!

HUGO TRICK

Terwijl de storm ons hier om de oren raast; hierbij alvast wat inspiratie voor het nieuwe seizoen! Leer een stepwake in 4 stappen! #goals

IMG_0084 IMG_0085

Stap 1: De eerste stap heeft nog niet zoveel te maken met een step wake maar is toch wel handig om te kunnen. Oefen eerst op de normale step tussen de hekgolven. Wanneer dit steeds makkelijker wordt kan je beginnen met de step wake.

IMG_0086 IMG_0087

Stap 2: Hou de handel laag, vlak bij je heupen en snij aan naar de hekgolf. Belangrijk is dat je goed in je positie blijft snijden totdat je op het puntje van de hekgolf bent. Dit doorsnijden is essentieel om straks los te komen van de golf.

IMG_0089 IMG_0090

 

Stap 3: Als je het puntje van de hekgolf raakt (spring je vanzelf eigenlijk al de lucht in), wanneer je wilt gaan draaien, vouw je als het ware je been op en draai je met je knie over de lijn. Hierdoor draait automatisch je lichaam ook naar achteren (in een halve draai). Denk er hierbij aan dat je je handle draait en laag houdt. Als je dit goed doet dan land je de truc en probeer je zo te blijven staan. Je staat dan met 1 hand los in een zo recht mogelijke positie voor een perfect evenwicht.

Als je de step over de hekgolf hebt gedaan, moet je hem natuurlijk ook nog terug doen.

IMG_0091 IMG_0092

Stap 4: Dus als je de step wake hebt geland over de hekgolf, dan is het tijd om weer terug te snijden. De truc is als je terug snijdt om te wachten tot het puntje van de hekgolf. Wanneer je loskomt, draai je je been terug over de lijn en tegelijkertijd draai je je ski naar voren, en land je de hele truc.

Een paar tips die je nog kan gebruiken bij het maken van deze truc in wedstrijd:

  • Je moet het water raken met je voet als je met je been over de lijn bent.
  • Je mag de lijn niet raken met je been of voet. Dan telt hij namelijk niet meer.
  • Zorg dat je draai en het over de lijn gaan met je been synchroon loopt, anders telt de truc ook niet.

Met dank aan Hugo Julsing!