Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | February 17, 2019

Scroll naarboven

Top

Family on the water; interview Lieke & Pascal Ketelaars

Trotse coach Pascal Ketelaars zag zijn dochter Lieke dit jaar kampioen worden bij de mini’s op het NK Cable Wakeboard te Veendam. De liefde voor de sport spat er vanaf dus tijd voor een kort interview met deze 2 riders.

Hoe trots kan je als vader zijn wanneer je dochter Nederlands kampioen wordt.
Lieke (10 jaar) ging als kleine peuter al graag bij haar vader mee op zijn wakeboard. Toen ze op haar vijfde haar zwemdiploma’s had behaald, wilde ze direct wakeboarden.
Eerst op de kidsclub, en nu gaan ze samen trainen in Almere.

De vereniging ondergaat een verandering met nieuwe mensen en een nieuwe exploitant van de baan Cablepark Almere. Na 20 jaar heeft Ben Cohen met zijn gezin afscheid genomen. In die 20 jaar heeft Almere naast ongetwijfeld een heleboel plezier ook verschillende kampioenen voortgebracht. En ook nu is er nog veel talent te vinden in Almere.

Begin van de liefde voor wakeboarden.

Pascal begon met wakeboarden tijdens een vakantie aan het Balatonmeer. Terug van vakantie is hij gaan boarden in Almere en heeft daar nu al jaren zijn seizoenskaart.
Het is gewoon lekker om na je werk even op de baan te knallen.

Trainer, coach en papa.

Afgelopen seizoen is er op Cablepark Almere een nieuwe vereniging begonnen, zij hebben de clubtrainingen weer opgestart. Met een aantal anderen traint Pascal hier de jongens, en Lieke
natuurlijk. Lieke vindt het heel leuk dat haar vader haar traint en de coach is. Wanneer je aan Lieke vraagt wie haar grote voorbeeld is, antwoordt zij trots: “Papa!”

“Ik wil later net zo goed worden als mijn vader!”

Pascal vindt het belangrijk dat Lieke eerst een goede basis heeft. De obstacles komen dan later vanzelf wel. En bovendien vindt hij het voor de kleintjes ook niet goed voor de knieƫn.
Dit seizoen heeft Lieke hard getraind om nieuwe tricks te leren, zoals een 360 springen. Ze wilde heel graag winnen op het NK in Veendam. Heel mooi dat het harde werken is beloond.

Waarop Pascal reageert: “Het is mooi om te winnen, maar als mijn dochter wint, dat is nog veel mooier!”

En als er niet gewakeboard wordt…

Als het seizoen er op zit en de baan sluit, dan hoopt Pascal op af en toe wat wind en gaat hij kitesurfen. Lieke is buiten het wakeboarden om, vier keer per week op het hockeyveld te vinden. En in de winter zit ze op schaatsles.

De toekomst

Lieke hoopt ooit topsporter te worden. EK’s en WK’s, daar droomt zij van.
Voor nu, hoopt ze airtricks te gaan leren.

Pascal blijft lekker boarden.

Tip van de coach; “Veel oefenen, dan moet het vast wel lukken!”

Foto’s: Rolf Parree | NK Cable Wakeboard Veendam 2018