Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 18, 2019

Scroll naarboven

Top

De Timo Trophy: Tussen Hemel & Aarde

De European Tigé Trophy is sinds enkele jaren een vaste waarde binnen de Europese wakeboard scene en op zaterdag 30 juni is het weer zover in het Luxemburgse Bech-Kleinmacher. Deze editie van de internationale wakeboard competitie is in vele opzichten bijzonder en wat menig liefhebber meteen opvalt is de naamsverandering: de Timo Trophy.

Afgelopen winter sloeg het noodlot toe voor de familie Kuppens-Lietaer, de drijvende kracht achter de succesvolle Tigé Trophy en de Europese importeur van Tigé boten: Konvex. Hun 11–jarige zoon, Timo, kwam plots te overlijden. Sinds die fatale dag is er een spontane golf van steun ontstaan voor de familie vanuit heel Europa. Tal van bekende en minder bekende gezichten in het water-, motorsport en tennis milieu, dragen nu al enkele maanden het opschrift #Ride4Timo met zich mee, met als doel de gedachte aan de goedlachse en speelse Timo levendig te houden. Vanuit deze gedachte is de Timo Wakeboard Trophy ontstaan.

 

Wie Timo kende weet hoeveel plezier hij beleefde aan het wakesurfen (hij werd Vice Junior Europees Kampioen Wakesurf in 2017), het wakeboarden, maar ook hoe hij hield van competitie. Plezier gekoppeld aan een uitdagende competitie dat zijn uitgangspunten van de Timo Trophy. De organiserende club, CNL Waterski Bech-Kleinmacher, zet voor de gelegenheid een splinternieuwe Tigé R21 boot in. Deze boot verliet pas enkele weken geleden de werkplaats van de Amerikaanse botenbouwer Tigé in Texas en krijgt eind juni zijn vuurdoop.

 

Natuurlijk zal er ook veel aandacht zijn voor het extra-sportieve element en zal bij vele deelnemers en toeschouwers de gedachte aan Timo nooit ver weg zijn. In samenspraak met de club CNL, heeft Konvex beslist om dit jaar het prijzengeld en de inkomsten van de Timo Trophy te schenken aan een goed doel: De snelle medische interventie helikopter van de stichting Centre Medicale Héliporté. Deze stichting bestaat sinds 1986 en staat 24 op 7 stand-by om mensen met nood aan dringende medische hulp naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te vliegen.

 

“Voor Timo kwam alle hulp te laat, maar voor velen is deze helikopter een luchtbrug tussen leven en dood”, legt organisator Renaud Kuppens uit. “Net daarom ligt de werking van de stichting ons na aan het hart. De Timo Trophy vindt plaats op de Moezel omdat Timo zo hield van deze plek. Bovendien is het ook een mooie manier om vele mensen te bedanken voor de steun die we de afgelopen maanden mochten ontvangen.”

Wat kun je verwachten? Een dag vol spektakel en sfeer op de oevers van de Moezel aan het begin van een hopelijk lange en warme zomer. Zowel jonge talenten als wakeboarders van wereldniveau gaan de strijd aan op de Moezel in vier categorieën: Beginners, Amateurs, Juniors en Pro.

 

Alle inlichtingen en inschrijven kan via https://www.facebook.com/tigetour/

 

Voor meer informatie over de stichting Centre Medicale Héliporté kun je terecht op

http://www.centremedicalheliporte.be/