Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | July 23, 2017

Scroll naarboven

Top

World Games 20-30 juli 2017

World Games 20-30 juli 2017

De World Games 2017 worden van 20-30 juli gehouden te Wroclaw Polen.

Dit multisportevenement staat te boek als de Olympische Spelen voor Niet-Olympische scporten en het beloofd een mega spektakel te worden!

Sinds 1981 worden de World Games georganiseerd door de International World Games Association.

Meer dan 3500 atleten van 100 verschillende landen zullen deelnemen. Er zijn 31 sporten vertegenwoordigd en 24 verschillende halllen/locaties. Voor Polen zal dit het grootste sportevenement zijn dat in 2017 in Polen wordt gehouden. De World Games worden iedere 4 jaar georganiseerd in het jaar direct na de Olympische spelen. In 1993 was Nederland, Den Haag, gastheer voor de World Games.

Er is een strenge selectie voorafgegaan aan de World Games en namens Nederland zullen 79 sporters deelnemen. Woensdag 21 juni kregen de deelnemers de kans in Papendal zichzelf en hun sport te presenteren aan de rest. Daarbij was veel pers aanwezig waaronder de Volkskrant en de Telegraaf.

Namens Nederland zal wereldkampioene Sanne Meijer de strijd aangaan in Wroclaw. Dit onder begeleiding van bondscoach Peter van Gestel die dit jaar al voor het 10e jaar als bondscoach actief is om talent te ontwikkelen en ondersteunen! Een feestje waard en dat beloofd dit prachtige evenement zeker te worden.

Nieuws van de Nederlandse delegatie vind je hier:

https://www.theworldgamesnl.nl/

De World Games vormen een bijzonder kans om ook niet Olympische sporten goed onder de aandacht te brengen.

Jan Sjouke van den Bos, Chef de Mission voor de Nederlandse delegatie verwoord het mooi in de Telegraaf online: http://www.telegraaf.nl/telesport