Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | December 13, 2017

Scroll naarboven

Top

Topresultaat Europa Cup Skirace Eguzon Frankrijk

Op zondag 29 juli jl. werd de Europa Cup Finale geskiet in Eguzon Frankrijk. Onze Nederlandse deelnemers hebben prachtige resultaten weten te behalen.

Er werd een 1e plaats behaald door onze enige Nederlanse senior skiër Bas Hagenbeek, piloot Eric van Liempt en co-piloot Werner van der Velden met boot nr 444. Ook bij de Overall behaalden zij de 1e plaats!

Onze piloten en co-piloten, die met buitenlandse teams varen, hebben ook hoge ogen gegooit. Zo was Ewald Wisman, met zijn boot nr 11,  1e bij de dames Formule 1 met Katrin Ortlieb die voor Oostenrijk skiet. Bij de heren Formule 1 werd Ewald 2e met een Belgische skiër Kenny Weckx.

Het team van Casper van Gorkom en Henny Klarenbeek als co-piloot met boot nr 48, was ook succesvol met een 1e plaats bij de Heren Formule 2 met Steven Malot uit Belgie.

Deze teams maken zich nu op voor het Europees Kampioenschap dat van 12 tot 19 augustus in Genk Belgie wordt gehouden. Dit beloven zware wedstrijden te worden omdat deze allemaal op het Albert Kanaal worden gehouden. Maar met deze resultaten op zak gaan de teams met goede moed van start!