Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | November 22, 2017

Scroll naarboven

Top

NWWB Barefoot Promocup 2016

NWWB Barefoot Promocup 2016

Op 25 juni jl werd de Barefoot Promo Cup gehouden op de Rooye Plas te Handel. Blootvoetskier Michel Velle schreef een leuk verslag van deze dag. Ook de resultaten vind je hier.

Onze planning zag er aanvankelijk goed uit, eind juni een wedstrijd, dus met de omstandigheden moet het dan goed komen.

Echter het begin van de zomer loopt zoals we allemaal weten anders dan verwacht, extreem veel regen dus heel hoog water in de rivieren.

Op Zaterdag 25 juni al richting Handel, en ook direct de schans opgehaald in Maurik. Aangekomen bij de plas allemaal verontrustende berichten van de clubleden: ‘Water staat extreem hoog (40 cm boven normaal) en er is niet te skiën !  Een bericht waar je als blootvoeter niet echt vrolijk van wordt.  Direct contact met Rob en Marcel opgenomen. Wat moeten we nu ?  Doorgaan of annuleren ??  Binnen 10 minuten waren we er uit. Backwash heeft iedere skiër last van, en kunnen we allemaal van leren. Het is simpelweg niet anders.

IMG_9579

 

IMG_9699Ok, dus zondagochtend waren om 08.00 uur de eerste skiërs ter plaatse. De weersverwachting was niet optimaal, maar het was tenminste droog. Na de skiersmeeting was de eerste skiër om 09.45 op het water.

De backwash viel gelukkig mee, en werd er toch heel behoorlijk geskied door de meesten. De zon kwam er bij en ging de temperatuur omhoog. Heerlijk !  Slalom en boomonderdeel gingen goed. Alles verliep zeer voorspoedig en besloot de wedstrijdleiding om toch eerst tricks te doen, en daarna de Jump.

Na een half uurtje pauze begon het opeens te regenen. Oei, wat nu ?  Gelukkig bleek de regen maar tijdelijk en konden we na ca. 45 minuten toch met het Jump onderdeel verder.   Hier goede en minder goede prestaties.  De zon kwam er weer bij en was het een aangename temperatuur. Tot slot nog een bonus-ronde  om alle skiërs de kans te geven op tricks of slalom het resultaat van de ochtend te verbeteren.  Sommige skiërs maakten hier dankbaar gebruik van.

Na afloop van het skiën was het natuurlijk tijd voor de medailles.

 

Zoals verwacht gingen verreweg IMG_9837de meeste medailles richting Maurik. Ze waren dan ook met een grote groep (10 skiërs) vertegenwoordigd.  Totaal waren er 9 jeugd skiërs en 4 volwassenen. Dat is een goed teken voor de toekomst !

 

Al met al was het een topdag !

 

Uitslagen Barefoot Cup JPG

 

Er zijn een boel leuke foto’s gemaakt op deze dag. Vind een selectie op onze facebookpagina.