Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | December 13, 2017

Scroll naarboven

Top

Nog 100 dagen tot de World Games!

Tull en 't Waal, 29-07-2015 Wakeboard specialist Sanne Meijer. Foto: Bastiaan Heus

Tull en ’t Waal, 29-07-2015, Wakeboard specialist Sanne Meijer.Foto: Bastiaan Heus

Over precies 100 dagen start in het Poolse Wrocław de tiende editie van de World Games (20-30 juli 2017). Dit multisportevenement geldt als de Olympische Spelen voor niet-olympische sportdisciplines en wordt georganiseerd door de International World Games Association (IWGA).

In Wrocław nemen circa vierduizend atleten uit meer dan honderd verschillende landen het in 31 sporten tegen elkaar op.

Nederland
Nederland heeft zich tot nu toe in elf sporten gekwalificeerd: bowlen, handboogsport, inline-skaten, jiu jitsu, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, touwtrekken en wakeboarden. Voor biljart en muaythai is Nederland nog in de kwalificatierace.

Wakeboard
Sanne Meijer is door de IWWF voorgedragen om namens Nederland (NWWB) uit te komen in de discipline wakeboard. De top 8 van de vrouwen wereldwijd heeft zich gekwalificeerd om mee te doen. Het wakeboard toernooi zal plaatsvinden op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 juli. Omdat Sanne terugkomt van een zware blessure (een schouderoperatie in augustus 2016), heeft ze besloten een crowdfunding actie te starten met als belangrijkste doel dit voorjaar te kunnen gaan trainen in Amerika. Steun haar in de strijd om een podiumplek op: https://wijzijnsport.nl/campagnes/sanne-meijer/2017-mijn-comeback/

Samenwerking en online platform
De deelnemende Nederlandse bonden werken, met ondersteuning van NOC*NSF en onder aanvoering van het KNKV, samen toe naar de World Games. Op 20 april presenteren zij een online platform, waarop het publiek de Nederlandse delegatie kan volgen op weg naar en tijdens de World Games in Wrocław.

Tickets
Tickets voor de World Games zijn te bestellen via: https://www.ebilet.pl/en/sport/pozostale/the-world-games-2017/

Meer informatie over de World Games vind je hier:
www.theworldgames.org

Graag houden we je via deze site en via onze facebookpagina op de hoogte van de ontwikkelingen rond de World Games.