Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | December 13, 2017

Scroll naarboven

Top

Maxim van Helvoort gaat viral met backside double cork!

Je hebt het vast al voorbij zien komen, Maxim van Helvoort presteert het als eerste ter wereld een nieuwe trick te landen, een backside double cork!

 

Maxim en zijn familie zijn net terug van een bezoek aan Maxim in Orlando. Hij is druk aan het trainen achter de boot en de kabel. Onlangs had hij een nieuwe trick achter de kabel geland, een backside double cork ofwel double KGB. Hij is de eerste in de wereld die deze trick neergezet heeft.

In Orlando bleek hoeveel reacties hierop volgden en wat een impact deze prestatie heeft. Alliancewake plaatste er een artikel over met mooie reactie wereldwijd, lees het hier.

Er werd zelfs gesproken over een nominatie voor de trick van het jaar……een bijzondere prestatie!

Maxim ontving een uitnodiging voor de Big Air contest in München ( the Munich Mash) , 1t/m 3 juli a.s. waar slechts 16  riders ( wereldwijd) voor uitgenodigd zijn. Daarna gaat hij direct weer terug naar Amerika waar hij het laatste weekend in juli nog een wedstrijd heeft. Vervolgens moet hij rond 8 augustus weer terug zijn want dan vind je hem aan de start van het EK Wakeboard Boat in Ierland.

Van 22 t/m 26 september vaart Maxim de World Cup wedstrijd in China en in 6 t/m 9 oktober staat er nog een kabel en bootwedstrijd in de Dominicaanse Republiek gepland. Kortom er staat van alles op de planning! Volg Maxim via zijn Facebookpagina.