Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | December 13, 2017

Scroll naarboven

Top

International Tour of Cableski, een waterski wedstrijd in Weert voor het hele gezin.

International Tour of Cableski, een waterski wedstrijd in Weert voor het hele gezin.

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016 vinden waterskiwedstrijden plaats op de plas van De IJzeren Man in Weert. Op de state-of-the-art kabelski baan van zwembad De IJzeren Man. De Eerste Nederlandse Teleski Club (www.entc.nl) heeft de eer om deze wedstrijden te organiseren waar de top van de waterski wereld tegen elkaar strijden om een ticket voor de finale van de International Tour of Cableski (ITC) in de wacht te slepen. De entree voor dit evenement is geheel gratis.

De wedstrijd is onderverdeeld in drie onderdelen: slalom, tricks en jumps. Met snelheden van boven de 100 kilometer per uur springen de waterskiƫrs over de Springschans, op het parcours, laten ze verschillende tricks zien en slalommen ze om de boeien.

 

De ITC is een internationale wedstrijd die plaatsvindt in verschillende steden over de hele wereld. De waterskiƫrs verzamelen zoveel mogelijk punten, de zes met de meeste punten per discipline gaan door naar de finale. Naast de wereldtop van de waterski is er ook aandacht voor de jeugdige talenten tijdens de Senior en Youth Cup die strijden om een ticket voor de Europese kampioenschappen.

F2 ICT

Gedurende deze dagen is er meer dan alleen waterski. Bezoekers kunnen tijdens de wedstrijden genieten van biologisch verantwoord eten dat wordt verzorgd door de eigenaren van verschillende foodtrucks. Voor de kinderen zijn er van allerlei activiteiten te beleven. Als het lekker weer is, is het zelfs mogelijk om te zwemmen!

 

De waterski wedstrijd vindt plaats op zaterdag 25 en 26 juni op het terrein van zwembad
De IJzeren Man te Weert. Meer informatie is te vinden op www.entc.nl

 

Contactpersoon: Marcel van de Waarsenburg

Email: communicatie@entc.nl

F3 ICT