Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | December 13, 2017

Scroll naarboven

Top

Ervaringen Verenigingen “Besturen met een visie” Veilig Sportklimaat

De eerste cursus reeks “Besturen met een visie” is afgerond. WSCP, WSV De Ven, ENTC en de Stille Belter hebben met veel enthousiasme en inzet deze cursus via de NWWB volbracht. Bij deze cursus wordt bekeken hoe jouw vereniging in elkaar zit, waar de sterke punten zitten en waar verbetering in moet komen.

Samen met de cursusleider wordt een toekomstdoel geformuleerd aan de hand waarvan je met je eigen vereniging een plan voor de toekomst gaat maken. Er wordt gekeken wat de voorwaarden zijn van de groei die je zoekt voor jou verenigingen en wie daarbij nodig zijn.

Dit is hoe voorzitter van WSCP Erika van Dijken de cursus heeft ervaren: “Via de NWWB heb ik de cursus “Besturen met een visie” gevolgd. Ik heb ons bestuur en de WSCP leden mee kunnen nemen in het tot stand komen van een gezamenlijke visie van onze vereniging. Met behulp van enquêtes en een SWOT analyses hebben we een gezamenlijk stip op de horizon bepaald. Het was een leerzaam en waardevol traject. Heel goed om zakelijk naar je vereniging te kijken en samen een gemeenschappelijk beeld te vormen over wie en wat je wilt zijn. Alle neuzen staan binnen de vereniging dezelfde kant op en dat kan alleen maar leiden tot mooie, positieve en sportieve prestaties!”

Ook WSV De Ven heeft de cursus als positief ervaren: “We hebben weer een plan, een plan dat ons gaat helpen weer te groeien. Dat is iets wat we de laatste jaren niet gedaan hebben en met een groep enthousiaste mensen gaan we mede door deze cursus weer positief richting de toekomst”.

Een unieke kans dus om jouw vereniging weer naar een hoger plan te brengen. Wil je meer informatie over deze cursus of zien hoe de plannen van deze verenigingen eruit zien neem dan contact op met het bondsbureau (backoffice@nwwb.nl).