Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | December 13, 2017

Scroll naarboven

Top

EK Wakeboard Boot 2016, Ierland

EK Wakeboard Boot 2016, Ierland

Van 8 t/m 13 juli werd te Coleraine, Ierland het Europees Kampioenschap Wakeboard Boot gevaren. Namens Nederland namen deel: Alfred Bac, Harm Wattel, Marc Kroon, Mark Bouwhuis, Mitch van Daalen, Rutger Bergman, Sanne Meijer en Thomas Bouwhuis. Bondscoach Peter van Gestel doet hier kort verslag van het EK.

Ik zal maar gelijk met de billen bloot gaan, dit was qua resultaten niet het beste EK van de Nederlandse selectie wakeboard boot.

Met 2 vierde plaatsen en 2 semi finale plaatsen, kunnen we ondanks excuses als blessures, extreme weersomstandigheden etc. niet super tevreden zijn. Volgend jaar gaat een belangrijk seizoen worden met een EK in Riga, een WK in Colombia en de World Games in Polen.

De selectie is dan ook super gemotiveerd om er (nog) harder tegenaan te gaan om ons weer op de kaart (en het podium) te zetten. Komend seizoen gaan we o.a. intensiever samenwerken met de Belgen (o.a. gezamenlijke trainingen) en zal het ondersteunende team aangevuld worden, met als doel de zuidelijke landen meer tegengas te kunnen gaan geven.

Ondanks de mindere resultaten wil ik de organisatie, ouders, supporters maar vooral de riders enorm bedanken voor de te gekke week. Een speciale dank gaat uit naar Sylvia van der Veen voor haar kookkunsten en naar Maarten van de Ven voor zijn ondersteuning bij de coaching!

Peter van Gestel, Bondscoach Wakeboard Boot

 

F2